Oulun ylioppilaslehti 2015

Senni Suhosen ehdotus voitti arkkitehtiopiskelijoiden suunnittelukilpailun

Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnan ja Hartela-Forum Oy:n oululaisille arkkitehtiopiskelijoille järjestämä ideakilpailu Karjasillan koulun ja lähialueen tulevasta käytöstä on ratkennut. Voittajaksi valittiin 34 ehdokkaan joukosta arkkitehtiopiskelija Senni Suhosen ehdotus Aura. Kuusimiehisen tuomariston mielestä voittajaehdotus sovittaa Karjasillan koulun korttelin taitavasti osaksi aluesuunnitelmaa ja käsittelee aluetta kokonaisvaltaisella ja varmalla otteella. Alueelle on esitetty monipuolisesti erilaisia rakennustyyppejä, ja pysäköinti- ja liikenneratkaisu on […]

Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnan ja Hartela-Forum Oy:n oululaisille arkkitehtiopiskelijoille järjestämä ideakilpailu Karjasillan koulun ja lähialueen tulevasta käytöstä on ratkennut.

Voittajaksi valittiin 34 ehdokkaan joukosta arkkitehtiopiskelija Senni Suhosen ehdotus Aura.

Kuusimiehisen tuomariston mielestä voittajaehdotus sovittaa Karjasillan koulun korttelin taitavasti osaksi aluesuunnitelmaa ja käsittelee aluetta kokonaisvaltaisella ja varmalla otteella. Alueelle on esitetty monipuolisesti erilaisia rakennustyyppejä, ja pysäköinti- ja liikenneratkaisu on toteutettu realistisella tavalla. Virkistysalueille on ideoitu viljelypalstoja ja esitetty säilytettäväksi arvokasta puustoa. Kokonaisuudessaan alueelle muodostuu omanlaisensa tunnelma, jota koulun säilyttäminen tukee.

Oulun kaupungin tavoitteena on ollut Karjasillan koulun ja sen lähialueen kehittäminen ja täydennysrakentaminen monipuolisena alueena, jossa on asumista ja palveluita. Alueen koulun ja lukion toiminta on lakannut Kastellin monitoimitalon valmistumisen myötä.

Nyt päättyneen ideakilpailun tarkoituksena oli löytää uusia ideoita alueen tuleville toiminnoille, maankäytölle ja täydennysrakentamiselle. Alueelle kaivattiin ainakin viihtyisää asuinaluetta, joka muodostaisi Höyhtyän ja Karjasillan kaupunginosien yhteisen palvelukeskittymän.

Osanotto-oikeus ideakilpailuun oli Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnan asemakaavasuunnittelun kurssille osallistuvilla kandivaiheen opiskelijoilla. Kilpailun järjestäjien mukaan palkituissa ja lunastetuissa ehdotuksissa on useita innovatiivisia ideoita ja ratkaisuja, jotka pyritään kytkemään osaksi Karjasillan alueen jatkokehittämistä.

Palkintolautakuntaan kuuluivat toimivat toimitusjohtaja Markku Taskinen ja rakennuttajapäällikkö Matti Tarkiainen Hartela-Forum Oy:stä, kaavoitusarkkitehti Jere Klami Oulun kaupungin asemakaavoituksesta sekä professori Rainer Mahlamäki, professori Hennu Kjisik ja professori Janne Pihlajaniemi Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnasta.

Asemakaavasuunnittelun kurssin vastuuhenkilöinä toimivat yliopisto-opettaja, arkkitehti Kari Nykänen ja yliopisto-opettaja, arkkitehti Jari Kuorelahti.

Ideakilpailussa palkitut ehdotukset

1. palkinto, ehdotus Aura (arkkit.yo. Senni Suhonen)
2. palkinto, ehdotus Bastu (arkkit.yo. Tuuli Loukola)
3. palkinto, ehdotus Triangeli (arkkit.yo Jere Paalanen)
Lunastus, ehdotus Koto (arkkit.yo. Anna Pietilä)
Lunastus, ehdotus Yhden pöydän ääressä (arkkit.yo. Jonna Kallinen)
Kunniamaininta, ehdotus Solut (arkkit.yo. Otto Heinonen)
Kunniamaininta, ehdotus Sola (arkkit.yo. Heidi Peura)