Tuuli Heikura on Oulun ylioppilaslehden uusi päätoimittaja. Heikura opiskelee Oulun yliopistossa markkinoinnin maisteritutkintoa.

Oulun ylioppilaslehden uusi päätoimittaja on Tuuli Heikura

Ajankohtaista  | 

Teksti Iida Putkonen

Kuvat Iida Putkonen

Oulun ylioppilaslehden uudeksi päätoimittajaksi on valittu Tuuli Heikura, 27. Valinnasta päätti Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) edustajisto eilisessä kokouksessaan 9. kesäkuuta.

Heikura on toiminut Oulun ylioppilaslehden avustajana syksystä 2020 asti. Tämän lisäksi Heikura on työskennellyt markkinointiviestinnän koordinaattorina ja erilaisissa markkinointitehtävissä.

Koulutukseltaan Heikura on tradenomi Oulun ammattikorkeakoulusta ja opiskelee tällä hetkellä markkinointia maisterivaiheessa Oulun yliopistossa.

Päätoimittajan tehtävään Heikura haki hetken harkinnan jälkeen.

”Paikka tuntui heti kiinnostavalta. Ainoa syy, miksi mietin haenko oli se, että olen aloittanut vasta uudessa työpaikassa.”

Lopulta Heikura päätti hakea pestiä ja tuli myös valituksi. Rekrytointityöryhmä perusteli valintaa Heikuran näkemyksellisyydellä, rohkeudella ja monipuolisella viestintäosaamisella.

Päätoimittajakaudellaan hän aikoo keskittyä lehden monikanavaisuuteen.

”Minusta podcast oli lehdeltä hyvä kokeilu ja olisi hyvä tehdä siitä jatkuvaa sisältöä. Lisäksi haluaisin painottaa enemmän sosiaalisen median tuotantoa.”

Nykyisiin journalistisiin sisältöihin Heikura on ollut tyytyväinen.

”Printti ja verkko on hyvässä jamassa, mutta muita kanavia saisi hyödyntää myös enemmän ja säännöllisemmin.”

Haku Oulun ylioppilaslehden päätoimittajaksi alkoi 12.5. ja päättyi 30.5. Määräajassa paikkaa hakivat Heikuran lisäksi Mari Ahola-Palola, Pekka Puotiniemi, Matti Ahola, Kaisa-Reetta Seppänen ja Jyrki Hämäläinen. Heistä Heikura ja Seppänen suorittivat ennakkotehtävän ja heidät haastateltiin 3. kesäkuuta.

Päätoimittajan valinnasta vastasi OYY:n sisäinen rekrytointityöryhmä. Työryhmä koostui OYY:n pääsihteeri Kauko Keskisärkästä, hallituksen puheenjohtaja Olli Joesta, edustajiston puheenjohtaja Teemu Virtasesta, edustajiston varapuheenjohtaja Eerik Silvénistä sekä väistyvästä päätoimittajasta Iida Putkosesta.

Rekrytointityöryhmä esitti Heikuraa OYY:n hallitukselle, joka esitti valintaa edustajistolle keskiviikkona 9. kesäkuuta. Rekrytointityöryhmä sekä edustajisto olivat valinnasta yksimielisiä.

Heikura aloittaa Oulun ylioppilaslehden päätoimittajana heinä-elokuun vaihteessa 2021.

Julkaistu 10.6.2021

Iida Putkonen

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Tiedeviestinnän maisteri ja glögin ympärivuotinen kuluttaja. Etsii revontulia, riippumattoja ja juuri oikeita sanoja.

Lue seuraavaksi

OYY’s new community specialist Viljami Viinikka wants to unify the university community

Tuuli Heikura

Ihmiset

23.1.2023

OYY:n uusi yhteisöasiantuntija Viljami Viinikka haluaa yhtenäisen yliopistoyhteisön

Tuuli Heikura

Ajankohtaista

20.1.2023

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821