OYY:n sosiaalipoliittiseksi asiantuntijaksi valittiin Tarja Salmela

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan uudeksi sosiaalipoliittiseksi asiantuntijaksi on valittu Tarja Salmela. Päätöksen teki OYY:n hallitus 18. huhtikuuta pidetyssä kokouksessa.

Salmela on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän on opiskellut johtamis- ja organisaatiotieteitä Lapin yliopistossa. Väitöskirjassaan hän tutki nukkumisen ja unien voimaa organisoidun elämän tukipilareiden horjuttajana. Salmela on työskennellyt Lapin yliopistossa erilaisissa tutkimusprojekteissa vuosina 2012–2018.

Salmela aloittaa OYY:n sosiaalipoliittisena asiantuntijana 17. toukokuuta.

”Tarjalla on erittäin hyvä kuva yliopiston hallintorakenteista ja yliopisto-opiskelusta aina jatko-opintoihin asti. Rekrytointityöryhmä näki että hänellä on hyvät edelletykset menestyä OYY:ssa niin sosiaalipoliittisten kuin kansainvälisten asioiden asiantuntijana, sekä esimerkiksi toimenkuvaan kuuluvan kuntavaikuttamisen parissa”, OYY:n hallituksen varapuheenjohtaja Teemu Virtanen kommentoi valintaa.

Sosiaalipoliittisen asiantuntijan työ keskittyy erityisesti opintososiaalisten asioiden kuten toimeentulon, terveydenhuollon, asumisen, opiskeluympäristön ja hyvinvoinnin pariin. Työnkuvaan kuuluu muun muassa ylioppilaskunnan sosiaalipoliittisen linjan valmistelusta vastaaminen, lausuntojen ja kannanottojen laadinta ja vastaaminen osaltaan ylioppilaskunnan hallinnosta, opiskelijoiden neuvonnasta ja yhteistoiminnasta opiskelijaedustajien kanssa. Työhön kuuluu myös kansainvälisten opiskelijoiden neuvonta ja edunvalvonta.

OYY:n sosiaalipoliittisen asiantuntijan hakuaika päättyi 7.4. Paikkaa haki seitsemän henkilöä, joista haastateltiin kolme.

Julkaistu 26.4.2019

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden päätoimittaja. Henkensä pitimiksi tuottaa säännöllisen epäsäännöllisesti kirjoituksia, kuvia ja kuvituksia maailmasta ja sen menosta. Instagram: @anniskelualue. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Kuusi haki Oulun yliopiston rehtoriksi – hakijoiden joukossa myös koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä ja professori Vesa Puuronen

Anni Hyypiö

Uutiset

21.5.2019

Liikenneonnettomuus esti osalta hakijoista pääsyn Linnanmaalle lääketieteellisten alojen pääsykokeisiin – yliopisto pahoittelee, mutta uusintakoetta ei voi järjestää

Anni Hyypiö

Uutiset

15.5.2019

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821