OYY:n sosiaalipoliittiseksi asiantuntijaksi valittiin Tarja Salmela

Ajankohtaista  | 

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan uudeksi sosiaalipoliittiseksi asiantuntijaksi on valittu Tarja Salmela. Päätöksen teki OYY:n hallitus 18. huhtikuuta pidetyssä kokouksessa.

Salmela on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän on opiskellut johtamis- ja organisaatiotieteitä Lapin yliopistossa. Väitöskirjassaan hän tutki nukkumisen ja unien voimaa organisoidun elämän tukipilareiden horjuttajana. Salmela on työskennellyt Lapin yliopistossa erilaisissa tutkimusprojekteissa vuosina 2012–2018.

Salmela aloittaa OYY:n sosiaalipoliittisena asiantuntijana 17. toukokuuta.

”Tarjalla on erittäin hyvä kuva yliopiston hallintorakenteista ja yliopisto-opiskelusta aina jatko-opintoihin asti. Rekrytointityöryhmä näki että hänellä on hyvät edelletykset menestyä OYY:ssa niin sosiaalipoliittisten kuin kansainvälisten asioiden asiantuntijana, sekä esimerkiksi toimenkuvaan kuuluvan kuntavaikuttamisen parissa”, OYY:n hallituksen varapuheenjohtaja Teemu Virtanen kommentoi valintaa.

Sosiaalipoliittisen asiantuntijan työ keskittyy erityisesti opintososiaalisten asioiden kuten toimeentulon, terveydenhuollon, asumisen, opiskeluympäristön ja hyvinvoinnin pariin. Työnkuvaan kuuluu muun muassa ylioppilaskunnan sosiaalipoliittisen linjan valmistelusta vastaaminen, lausuntojen ja kannanottojen laadinta ja vastaaminen osaltaan ylioppilaskunnan hallinnosta, opiskelijoiden neuvonnasta ja yhteistoiminnasta opiskelijaedustajien kanssa. Työhön kuuluu myös kansainvälisten opiskelijoiden neuvonta ja edunvalvonta.

OYY:n sosiaalipoliittisen asiantuntijan hakuaika päättyi 7.4. Paikkaa haki seitsemän henkilöä, joista haastateltiin kolme.

Julkaistu 26.4.2019

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

OYY’s new community specialist Viljami Viinikka wants to unify the university community

Tuuli Heikura

Ihmiset

23.1.2023

OYY:n uusi yhteisöasiantuntija Viljami Viinikka haluaa yhtenäisen yliopistoyhteisön

Tuuli Heikura

Ajankohtaista

20.1.2023

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821