Oulun ylioppilaslehti 2017

Oulussa vihreille vaalivoitto, OYY-taustaisille ehdokkaille vahva kannatus

Oulun kuntavaalitulos on selvinnyt. Läpimenijöitä OYY:n jäsenistöstä ovat vihreiden Jaana Isohätälä, Henna Määttä, Susa Vikeväkorva ja Janne Hakkarainen ja perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen. Isohätälä, Määttä ja Vikeväkorva ovat uusia valtuutettuja. Janne Hakkarainen uusi paikkansa, Tynkkynen nousi varavaltuutetusta varsinaiseksi. Varavaltuutetuiksi OYY:n jäsenistöstä ylsivät Anni Huovinen (vihr.), Krista Inkala (ps.) ja Susanna Kisner (kesk.). OYY:n jäsenistöstä suurimman äänipotin keräsi Isohätälä 757 äänellä. Hän tekee väitöstutkimusta oppimisen ja koulutusteknologian tutkimusyksikössä […]

TEKSTI Anni Hyypiö

KUVAT Anni Hyypiö

Oulun kuntavaalitulos on selvinnyt.

Läpimenijöitä OYY:n jäsenistöstä ovat vihreiden Jaana Isohätälä, Henna Määttä, Susa Vikeväkorva ja Janne Hakkarainen ja perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen. Isohätälä, Määttä ja Vikeväkorva ovat uusia valtuutettuja. Janne Hakkarainen uusi paikkansa, Tynkkynen nousi varavaltuutetusta varsinaiseksi.

Varavaltuutetuiksi OYY:n jäsenistöstä ylsivät Anni Huovinen (vihr.), Krista Inkala (ps.) ja Susanna Kisner (kesk.).

OYY:n jäsenistöstä suurimman äänipotin keräsi Isohätälä 757 äänellä. Hän tekee väitöstutkimusta oppimisen ja koulutusteknologian tutkimusyksikössä Oulun yliopistossa.

Läpimenijöillä on vahva ylioppilaskuntatausta: Susa Vikeväkorva on OYY:n edustajiston puheenjohtaja, Henna Määttä on OYY:n koulutuspoliittinen asiantuntija ja Janne Hakkarainen OYY:n viestintäasiantuntija.

OYY:n pääsihteeri Aino-Kaisa Manninen (vihr.) sai 142 ääntä, muttei tullut valituksi. Myös OYY:n sosiaalipoliittinen asiantuntija Hennamari Toiviainen (kesk.) oli ehdolla, mutta 81 ääntä ei riittänyt valtuustopaikkaan.

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoista valtuustoon nousee kokoomuksen Niilo Heinonen.

Valtuustoon nousi myös yliopiston henkilökuntaa. Lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Kyösti Oikarinen (kesk.) valittiin valtuustoon 954 äänellä. Yliopistonlehtori Jari Laru (kok.) valittiin 354 äänellä.

Oulun ylivoimainen ääniharava on Hanna Sarkkinen (vas.), joka keräsi peräti 3611 ääntä.

Kaikkien puolueiden ja ehdokkaiden äänimäärät löytyvät Ylen tulospalvelusta. 

 

Kokoomus ja keskusta jatkavat suurimpina

Oulun 67-henkisen kaupunginvaltuuston voimasuhteet pysyvät ennallaan.

Vaikka keskusta menetti kaksi paikkaa, jatkaa se edelleen suurimpana puolueena (17 paikkaa). Kokoomus on edelleen valtuuston toiseksi suurin ryhmä (13 paikkaa). Vasemmistoliitto saa yhden lisäpaikan ja jatkaa kolmanneksi suurimpana ryhmänä (11 paikkaa).

Vaalien suurin voittaja on vihreät, joka kasvattaa edellisvaaleista paikkamääräänsä seitsemästä kymmeneen. SDP menettää yhden paikan (8 paikkaa), perussuomalaiset kaksi (kuusi paikkaa). Kristillisdemokraatit säilyttää ainoan paikkansa. Uutena ryhmänä valtuustoon edustuksen saa Aito suomalainen yhteislista.

Linnanmaan äänestysalueella äänestysprosentti oli 53,1. Äänestysalueen suosituimmat puolueet olivat vihreät (27,6 %), kokoomus (19,6 %) ja keskusta (15,4 %).

Oulun äänestysprosentti on 55,9 prosenttia.  Koko maan äänestysprosentti on 58,8.

 

Päivitetty 10.4.2017 kello 0.25: Päivitetty ääntenlaskennan lopullinen tulos Ylen tulospalvelusta.

Päivitetty 10.4.2017 kello 10.26: Lisätty Hanna Sarkkisen äänimäärä. 

Päivitetty 10.4.2017 12:51: Lisätty tieto Sebastian Tynkkysen varavaltuutetun roolista ja Linnanmaan äänestysalueen tuloksista.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: