Oulun ylioppilaslehden paperiversio lakkautetaan

Teksti Marko Pinola

Oulun ylioppilaslehden printtiversio lakkautetaan ja sen nettomenoista leikataan tulevana vuonna 20 000 euroa, eli toimitusapulaisen vuosipalkan verran. Asia nuijittiin päätökseen Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa keskiviikkoiltana.

Tekniikan ja talouden edustajisto TeTa:n ryhmäjohtaja Tero Marinin mukaan leikkauspäätös kera digitalisoinnin, joka oli kirjattu OYY:n hallituksen pohjaesitykseen, on askel kohti modernia opiskelijat paremmin tavoittavaa  jäsenpalvelua sekä osallistavaa mediaa.

”Esitimme aikataulutavoitteen, jossa ylioppilaslehden digitalisointi olisi valmis alkuvuodesta 2017, mutta hallituksen pohjaesitys vei voiton. Näin ollen digitalisoinnin aikataulusta päättäminen jää tulevan edustajiston tehtäväksi. Tehty päätös on kuitenkin perusteltu ja suunta on oikea.”

Kolmanneksen leikkaus kohtuuton

Humanistit ja kasvatustieteilijöiden edustajisto HuKa:n ryhmäjohtaja Liisa Väisänen on leikkauspäätöksestä harmissaan. Hän kertoo HuKa:n olevan ryhmänä kiinnostunut digitalisoinnin mahdollisuuksista, mutta toteaa päätetyn leikkauksen olevan kohtuuton.

”Olimme heti sitä mieltä, että hallituksen pohjaesitys oli kohtuuton. Nyt kun leikataan kolmannes lehden budjetista, vaikuttaa se väistämättä lehden toimintakykyyn ja laatuun.”

Digitalisoimiseen ei Väisäsen mukaan myöskään pidä rynnätä, vaan toteutus pitää suunnitella hyvin.

Päätoimittaja: ”Lehden tulevaisuus näyttää haastavalta”

Oulun ylioppilaslehden päätoimittaja Minna Koivusen mukaan leikkauksen suurin yksittäinen kielteinen seikka on se, että toimitusapulaisen pesti käytännössä loppuu. Toimituksen arki muuttuu hänen mukaansa radikaalisti.

”Kaksi työntekijää toimituksessa on enemmän kuin osiensa summa. Lisäksi jos yksi työntekijä on sairaana, on toimituksessa kuitenkin toinen tekemässä lehteä. Tätä mahdollisuutta ei tulevaisuudessa enää ole. Lehden tulevaisuus näyttää nyt haastavalta.”

Koivunen kuitenkin vannoo, että leikkauksista huolimatta lehteä pyritään tekemään parhaan mukaan.

”Vaikka leikkauspäätös on suuri pettymys, pyritään toimituksessa pitämään laatua korkealla tulevaisuudessakin”, Koivunen toteaa.

Julkaistu 11.11.2015

Marko Pinola

Tiedeviestinnän opiskelija, joka on kateellinen Brian Maylle hänen astrofysiikan tohtoriudesta sekä kitaransoittotaidoista.

Lue seuraavaksi

Oulun ylioppilaslehti etsii mainosmyyjiä freelance-sopimuksilla

Uutiset

12.5.2022

Vappuaaton kuvia ja tunnelmia: Perinteiset tapahtumat ilahduttivat opiskelijoita kahden vuoden tauon jälkeen

Petri Huttunen

Kulttuuri

5.5.2022

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821