Oulun yliopiston ylioppilaskunta peräänkuuluttaa perusteellista valmistelua

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) peräänkuuluttaa kannanotossaan, että Oulun yliopiston hallitus  tarkastelisi koulutustarjontaa opintojen sujuvuuden ja olemassaolevien yhteistyöprojektien kautta, kun hallitus keskiviikkona 15. kesäkuuta kokoontuu päättämään muun muassa uusista tutkinto-ohjelmista, lukuvuosimaksuista ja stipendijärjestelmästä.

Ylioppilaskunta vaatii, että yliopiston tulisi taata koulutuksen olevan ajantasaista ja sen valmistavan opiskelijat vastaamaan työelämän tarpeisiin.

Pitkin kevättä Oulun yliopisto on käynyt tulosneuvotteluja muun muassa koulutusvastuista ja rahanjaosta opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. OYY kritisoi kevään kiireistä aikataulua sekä yliopiston heikkoa viestintää tulevista muutoksista.

“Tämä on aiheuttanut epävarmaa ilmapiiriä ja odottamattomia käänteitä, joissa lakkautusesitykset ovat tulleet yliopistoyhteisön tietoon hyvin nopealla aikataululla. Kiireisen aikataulun vuoksi yliopiston hallitus tulee tekemään päätöksiä ilman perusteellista valmistelua ja yliopistoyhteisön laajempaa osallistamista. OYY näkee, että profilointia ja rakenteellista kehittämistä tulisi tehdä avoimesti, keskustellen ja tutkittuun tietoon perustuen”, tiistaina 14. kesäkuussa julkaistussa kannanotossa todetaan.

Ylioppilaskunta näkee uudessa koulutustarjonnassa myös mahdollisuuksia.

“Hyvin toteutettuna tutkinto-ohjelmauudistus edesauttaa poikkitieteelllisyyttä sekä sujuvoittaa ja monipuolistaa opintopolkuja. Koulutustarjontakokonaisuuden tulee olla riittävän monipuolinen ja monitieteinen.”

Lisäksi ylioppilaskunta toivoo, että tehtyjen päätösten jälkeen yliopisto huolehtii hyvästä viestinnästä ja siitä, että lakkautettujen pääaineiden opiskelijat saavat opiskella laadukkaasti tutkintonsa loppuun.

Lue koko kannanotto Oulun yliopiston ylioppilaskunnan verkkosivuilta.

Julkaistu 14.6.2016

Lue seuraavaksi

Koronan anti suomalaiselle pedagogiikalle: tulevaisuuden opetus sopiva sekoitus lähiopetusta ja digiä

Frida Ahonen

Ihmiset

18.6.2020

Oulun ylioppilaslehden uusi päätoimittaja on Iida Putkonen

Anni Hyypiö

Uutiset

17.6.2020

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821