Oulun yliopiston ylioppilaskunta muuttaa Telluksen viereen

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) edustajisto päätti kokouksessaan 29. syyskuuta, että ylioppilaskunnan toimisto muuttaa nykyisistä tiloista Linnanmaan kampuksen keskusaulan läheisyyteen. Tiloissa toimii tällä hetkellä luonnontieteellisen tiedekunnan opintotoimisto. Edustajiston päätös oli yksimielinen. ”Uusi sijainti on erinomainen. Keskusaulaa on kehitetty viime aikoina paljon ja Tellus Innovation Arena on paikka, jossa opiskelijat Linnanmaan kampuksella kohtaavat. Muuton avulla olemme opiskelijoiden […]

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) edustajisto päätti kokouksessaan 29. syyskuuta, että ylioppilaskunnan toimisto muuttaa nykyisistä tiloista Linnanmaan kampuksen keskusaulan läheisyyteen. Tiloissa toimii tällä hetkellä luonnontieteellisen tiedekunnan opintotoimisto. Edustajiston päätös oli yksimielinen.

”Uusi sijainti on erinomainen. Keskusaulaa on kehitetty viime aikoina paljon ja Tellus Innovation Arena on paikka, jossa opiskelijat Linnanmaan kampuksella kohtaavat. Muuton avulla olemme opiskelijoiden ja henkilökunnan keskellä ja myös ylioppilaskunnan saavutettavuus ja tunnettuus kasvavat”, iloitsee OYY:n hallituksen puheenjohtaja Kati Hannila.

Ylioppilaskunta linjasi vuonna 2015 uuteen strategiaansa, että ylioppilaskunta varautuu jäsenmäärän ja jäsenmaksutulojen laskuun. Tänä vuonna yliopiston käyttöön ottama passiivirekisteri on pienentänyt ylioppilaskunnan jäsenmaksutuloja noin 40 000 euroa.

”Muutto uusiin tiloihin vähentää ylioppilaskunnan menoja noin 30 000 eurolla vuodessa, joten saamme hyvin kompensoitua jäsenmaksuvaikutusta. Muutamme nykyistä tiiviimpiin tiloihin, mutta voimme säilyttää lähes kaikki toiminnallisuudet kuin nykyiselläkin toimistolla.  Uuteen toimistoon on suunniteltu yhteistoimintatiloja muun muassa jäsenneuvontaa varten”, sanoo OYY:n pääsihteeri Aino-Kaisa Manninen.

OYY tulee luopumaan Olkkarista jäsenpalveluna muuton myötä. Edustajisto kuitenkin koki, että uudistetun Telluksen ja kampuskehityksen myötä tarvetta Olkkarin kaltaiselle jäsenpalvelulle tulee olemaan jatkossa vähemmän.

OYY:n toimisto sijaitsee tällä hetkellä Linnanmaan kampuksen yläväylällä. Muutto uusiin tiloihin tapahtuu kuluvan syksyn aikana.