Oulun yliopiston Vuoden Opiskelijaksi 2018 on valittu geotieteitä opiskeleva Emmi-Kaisa Molkkari. Vuoden Alumniksi 2018 nimettiin Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen. Kuva: Juha Sarkkinen.

Oulun yliopiston Vuoden Opiskelijaksi valittiin Emmi-Kaisa Molkkari, Vuoden Alumniksi Hannu Huttunen

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopiston Vuoden Opiskelijaksi 2018 on valittu geotieteitä opiskeleva Emmi-Kaisa Molkkari.

Valintaperusteiden mukaan hän on tehnyt suuren työn luottamustoimissa ja menestynyt opinnoissaan erinomaisesti. Molkkari on omalla aktiivisuudellaan vaikuttanut positiivisesti useiden Oulun yliopiston piirissä toimivien yhdistysten toimintaan ja tehnyt suuren työn opiskelijoiden viihtyvyyden parantamiseksi. Molkkari on toiminut alansa opiskelijajärjestöjen luottamustehtävissä ja tiedekuntansa hallinnon opiskelijaedustajana. Molkkari on Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston jäsen ja toinen Tieteellisten ryhmänjohtajista.

Nimeämisen teki Oulun yliopistoseura Rauhala-klubi ry:n esityksestä. Vuoden Opiskelija palkitaan stipendillä.

Vuoden Alumniksi 2018 valittiin Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen. Valinnan perusteena on Huttusen merkittävä työ Pohjois-Suomen ja koko Suomen talouselämän hyväksi sekä menestys yritysjohtajana.

Huttunen on kauppatieteiden maisteri ja yksi kolmesta ensimmäisestä Oulun yliopistosta valmistuneista talousekonomeista. Opiskeluvuosinaan Huttunen toimi opiskelijajäsenenä Oulun Ekonomit ry:n johtokunnassa ja hallituksen jäsenenä opiskelijajärjestö Finanssi ry:ssä. Huttunen työskenteli opiskeluaikanaan ja valmistumisensa jälkeen Oulun yliopistossa teknillisessä tiedekunnassa yrityksen taloustieteessä laskentatoimen assistenttina ja myöhemmin yliassistenttina. Työurallaan Huttunen on toiminut Nokia Mobile Phonesin, Nethawk Oyj:n ja Elektrobit Oyj:n johtotehtävissä.

Oulun yliopistoseura nimitti Vuoden Alumnin nyt 20. kertaa. Kunnia-alumnien vuosittaisesta nimeämisestä päätettiin yliopiston 40-vuotisjuhlan yhteydessä vuonna 1998.

Vuoden Opiskelijan ja Vuoden Alumnin nimeämisten ohella Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki luovutti riemutohtorin diplomin 50 vuotta sitten Oulun yliopistossa väitelleille LT Juhani Kärjälle, LT Erkki S. Heikkiselle ja FT Tauno Piiraiselle.

Valinnat julkistettiin Oulun yliopiston alumnijuhlassa perjantaina 4.5.2018.

Julkaistu 4.5.2018

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden päätoimittaja ja tiedeviestinnän opiskelija. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Vilkas vaalivuosi jatkuu – Nyt alkoi OYY:n edustajistovaalien ehdokasasettelu, itse vaalit käydään marraskuun alussa

Anni Hyypiö

Uutiset

16.9.2019

Yliopistolla varaudutaan tuleviin ruuhkiin: Juvenes kokeilee itsepalvelukassoja, Uniresta kehittää Medisiinan linjastoa

Helmi Juntunen

Uutiset

13.9.2019

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821