Oulun yliopistolle tunnustus avoimesta tieteestä ja tutkimuksesta

Teksti Minna Koivunen

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on palkinnut Oulun yliopiston ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston avoimessa toimintakulttuurissa parhaiten edistyneen organisaation tunnustuksella.

OKM on tehnyt vuoden 2016 aikana selvityksen korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten toimintakulttuurin avoimuudesta. Siinä parhaiten onnistuivat edellä mainitut korkeakoulut.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi tunnustuksia tutkimuksen avoimuutta edistävästä esimerkillisestä toiminnasta kaikkiaan kolmessa kategoriassa.

Tiedon saatavuuden edistämisestä palkinnon sai Seinäjoen ammattikorkeakoulun Seliina Päällysaho, Jaana Latvanen ja työryhmä. He ovat Avoimuuden lisääminen korkeakoulujen käyttäjälähtöisessä innovaatioekosysteemissä -hankkeessa luoneet erinomaisen perustan koko ammattikorkeakoulukentän avoimen toimintakulttuurin edistämiseksi.

Palkinnon innovatiivisesta hyödyntämisestä sai Mikko Tolonen työryhmineen Helsingin yliopistosta.

Digitaalisten aineistojen professori Mikko Tolonen tutkii yhdessä tietojenkäsittelytieteilijä Leo Lahden ja tutkimusryhmän kanssa julkisen keskustelun kehitystä ja varhaismodernin ajan tiedontuotantoa Euroopassa. Hankkeen kaikki tutkimusaineistot ovat avoimesti käytettävissä, ja hanke on avoin kaikille kiinnostuneille.

Tunnustukset jaettiin pohjoismaisessa avoimen tieteen ja tutkimuksen foorumissa Nordic Open Science and Research Forumissa 22. marraskuuta. Foorumi on osa Suomen pohjoismaista puheenjohtajuusvuotta 2016.

Julkaistu 22.11.2016

Minna Koivunen

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja, joka pyrkii ymmärtämään maailmaa pala palalta, oppii joka päivä jotain uutta ja rakastaa uimista. Twitter: @koominna

Lue seuraavaksi

Hybridiajan kollaboraatiokuutioilla tutkitaan tilojen käyttöä ja hybridiopetuksen kehitystä

Tuuli Heikura

Opiskelu

20.6.2022

Oulun ylioppilaslehti etsii mainosmyyjiä freelance-sopimuksilla

Uutiset

12.5.2022

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821