Opintotuen leikkauksia vastustavia tapahtumia keskiviikkona

Suomen hallitus on päättänyt leikata 150 miljoonaa opintotuesta. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen nimittämän selvitysmiehen Roope Uusitalon raportti leikkauksien toteuttamistavoista julkaistiin tiistaina 29. helmikuuta. Uusitalo ehdottaa opintotuen kustannusten leikkaamiseksi muun muassa noin 80 euron leikkausta opintotukeen, opintotukikuukauksien vähentämistä ja suurempaa opintolainaa.

Opintotukeen kohdistuvista leikkauksista hallitus päättää tänä keväänä, joten opiskelijajärjestöt järjestävät mielenilmauksia, jotta hallitus vielä muuttaisi mielensä.

Helsingissä järjestetään keskiviikkona 9. maaliskuuta opintotukimielenosoitus. Mielenilmaus kokoontuu kello 13 Senaatintorilla ja mielenilmauskulkue lähtee kello 13.30 Senaatintorilta Aleksanterinkatua pitkin Mannerheimintielle, josta kulkue jatkaa Kansalaistorille.

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) järjestää Helsingin tapahtumaan bussikuljetuksen. Bussi lähtee tiistain 8.3. ja keskiviikon 9.3. välisenä yönä kello 00.00 Linnanmaalta ja ajaa Tuiran ja keskustan kautta. Paluukyyti lähtee Helsingistä Ouluun keskiviikkona kello 18.00. Täytä ilmoittautumislomake, jos haluat mukaan. Bussissa on vielä tilaa. Huomaa, että ilmottautuminen on sitova.

Oulussa samana päivänä puolestaan pidetään mielenilmaus Rotuaarilla kello 14.

Tapahtuman tarkoituksena on puolustaa opiskelijoiden oikeuksia kertomalla, että vastustamme hallituksen koulutukseen ja erityisesti opintotukeen suunnittelemia leikkauksia. Kokoonnumme kello 14 alkaen yhdessä Rotuaarille laulamaan pariin otteeseen opiskelijahymni Gaudeamus Igiturista sen tunnetuimmat osat, ensimmäisen ja neljännen säkeistön. Lauluun saa yhtyä tai olla yhtymättä, mutta tärkeintä on, että opiskelijat ja kaikki asiasta kiinnostuneet seisovat yhdessä leikkauksia vastustamassa. Tapahtuma on tarkoitus videoida ja jakaa opintotukileikkauksia vastustavan Somemielenosoituksen hengessä”, tapahtuman Facebook-sivulla todetaan.

Lisäksi OYY, Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (OSAKO) ja Lapin yliopiston ylioppilaskunta (LYY) vastustavat aiottuja opintotukileikkauksia Somemielenosoituksella. Osallistumisvaihtoehtoina ovat muun muassa oman profiilikuvan vaihtaminen sosiaalisessa mediassa tai koulutuslupaukseen liittyvien kuvien jakaminen tunnisteilla #koulutuslupaus ja #opintotuki.

Tehdään kaikkemme, jotta opiskelijoita ei poltettaisi loppuun. Jokaisen osallistumisella on väliä. Näytetään päättäjille, että me emme hyväksy koulutuslupauksen rikkomista!” todetaan Facebook-tapahtumassa.

 

Julkaistu 7.3.2016

Lue seuraavaksi

Hybridiajan kollaboraatiokuutioilla tutkitaan tilojen käyttöä ja hybridiopetuksen kehitystä

Tuuli Heikura

Opiskelu

20.6.2022

Tutkimusprojektia johtavat suunnitelmallisuus ja rahoitus

Ilmiöt

24.5.2022

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821