Oodi virastomestareille

Vaikka opiskelijat yliopiston käytävillä vaihtuvat, onneksi virastomestarit pysyvät, kirjoittaa Asta Salomaa.

Kaltaiseni ännännen vuoden opiskelija ei enää juuri kohtaa tuttuja kasvoja yliopiston käytävillä. 

Joka syksy kampukset täyttyvät uusista opiskelijoista, joihin ei syystä tai toisesta pääse tutustumaan. Omat kurssikaverit taas ovat valmistuneet, töissä, kirjoittamassa gradua tai opiskelemassa muualla.

Yliopistolla saattaakin kulua monta päivää niin, ettei vastaan kävele yhtäkään tuttua opiskelijaa.

 

Vaikka yliopiston käytävillä kulkevat opiskelijat vaihtuvat, onneksi maailmassa on jotain pysyvää – yliopiston virastomestarit.

On upeaa, että vaikka ympärillä muutoin olisikin vain tuntemattomia, voin aina mennä juttelemaan vaksikopille vanhojen tuttujen luokse.

Sen lisäksi, että virastomestarimme toteuttavat työhönsä kuuluvaa asiakaspalvelua ja auttavat meitä ongelmiemme kanssa rautaisella ammattitaidolla ja hienolla palveluasenteella, he ovat myös todella hyviä tyyppejä, joiden kanssa on mukava höpistä.

Muutamien opiskelukavereideni kanssa olemme ystävystyneet erityisesti kasvatustieteellisen tiedekunnan päädyn virastomestareiden kanssa.

Näillä virastomestareilla (Voitto, Aki ja kumppanit) on peräti poikkeuksellisen hyvä meininki, jota kannattaa mennä ihmettelemään, vaikka ei muuten olisi asiaa tuolle puolelle yliopistoa.

Kyseiset virastomestarit ovat myös Mela-bändini uskollisimpia faneja. He ovat tehneet toimistonsa viereen ilmoitustaulun yhtyeestämme, jota päivittävät säännöllisesti tulostaen uusia kuvia yhtyeestämme.

Hyvänä (ja huononakin) päivänä virastomestareilta saa karkkia ja sympatiaa: Voitto ja kumppanit ovat lähettäneet meille suklaata bändimme keikalle ja Italiaan vaihto-opiskeluun lähteneille bändin jäsenille.

 

Aloittaessani tänä syksynä työskentelyn OYY:n toimistolla olen samalla aloittanut tutustumisen keskusaulan virastomestareihin.

Vaikka ikävöinkin entisiä lähivirastomestareitani, tuskaa lievittää se, että myös keskusaulan virastomestarit ovat osoittautuneet huumorintajuiseksi ja mukavaksi porukaksi.

Nykyisessä työssäni olen päässyt tekemään yhteistyötä virastomestarien kanssa muun muassa Vulcanalian järjestömessujen järjestelyissä. Olen huomannut työasioiden hoitamisen virastomestarien kanssa olevan virtaviivaisen tehokasta ja helppoa. Tätä ominaisuutta kärsimättömän energinen tapahtumatuottaja arvostaa!

 

Kääntäessäni töissä virastomestareita koskevaa sähköpostiviestiä katsoin Google Kääntäjästä englanninkielistä vastinetta sanalle. Googlen kirjaimellisen käännöksen mukaan se on ”Office champion”.

Tämän voisi mielestäni vaihtaa viralliseksi titteliksi, sillä Oulun yliopiston virastomestarit ovat todellakin kampuksiemme Office championeja.

Käykää siis morjestamassa Voittoa ja sanokaa minulta terveisiä!

Asta Salomaa

Syntyjään helsinkiläinen, sittemmin oululaistunut Oulun yliopiston ylioppilaskunnan tapahtumatuottaja-yhteisöasiantuntija. Muusikko ja ännännen vuoden musiikkikasvatuksen opiskelija.

Lue lisää: