Muuttoja ja muutoksia

Kolumni  | 

Teksti Aino-Kaisa Manninen

Muutin kesällä elämäni kolmannen kerran Ouluun. Toukokuussa minut valittiin Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) pääsihteeriksi. Sen jälkeen paketoin vanhat työni Helsingissä ja etsin asunnon Oulusta. Elokuun alusta asti olen tehnyt pääsihteerin töitä täydellä teholla. Tänä lyhyenä aikana on ehtinyt muun muassa valmistella OYY:n muuttoa Linnanmaan kampuksen sisällä.

Ensimmäisen kerran muutin Ouluun opiskelujen perässä. Olin enemmän kuin hukassa.  Vulcanaliasta oli vaikea suunnistaa pyörällä kotiin. Bussissa en ollut varma, millä pysäkillä tulisi jäädä pois. Pari kuukautta muuttoni jälkeen pidetyissä kuntavaaleissa en tiennyt ketä äänestää. Onneksi tämän vuoden fuksit voivat rauhassa tutustua uuteen kotikaupunkiinsa ennen ensi kevään kuntavaaleja.

Uusi koti Oulussa tuntuu aika paljon samalta kuin se ensimmäinenkin. Vain muutama astia, jotka jaksaa käsin tiskata ja seinää koristaa sama juliste kuin silloin. Fuksivuoden haasteet ovat vaihtuneet uuden työn opetteluun ja niitä uusia asioita on paljon. Työhöni kuuluu niin toimiston työntekijöiden esihenkilönä toimiminen ja työsuhteisiin liittyvät asiat, hallituksen ja edustajiston kokousten valmistelu sekä talouden seuranta ja suunnittelu. Pääsihteerin näkökulmasta loppuvuosi tarkoittaa tulevan vuoden toiminnan suunnittelua ja aikataulutusta sekä mahdollista muuttoa, jos edustajisto keskiviikkona niin päättää.

Pääsihteerin rooli ylioppilaskunnassa on eräänlainen mahdollistaja. Olen ylioppilaskunnassa se henkilö, joka vastaa päätöksien toteutumisesta, miettii parhaimpia mahdollisia toimintaedellytyksiä edunvalvonnalle ja jäsenpalveluille sekä pohtii ylioppilaskunnan seuraavaa strategista siirtoa. Jos kukaan ylioppilaskunnassa ei osaa vastata johonkin kysymyksiin, viime kädessä minä etsin asiaan vastauksen.

Tähänastisessa työssäni olen ollut innoissani etenkin organisaation kehittämisestä ja yhdessä tekemisestä. Uskon, että pienillä muutoksilla voimme ylioppilaskuntana kasvaa yhä vaikuttavammaksi. Haluan olla parantamassa myös OYY:ssa toimimisen mielekkyyttä ja edistämässä toimijoidemme työhyvinvointia. Alustavia ajatuksia tästä on jo toimiston sisällä vaihdettu.

Se miksi halusin pääsihteeriksi, oli myös halu tehdä asioita paremmin ja olla ylpeä siitä, mitä ylioppilaskunta on sen jälkeen, kun tehtäväni jätän. Innostunut työyhteisö ja mahtavat oululaiset opiskelijat ovat se syy, jonka takia haluan joka päivä olla tekemässä töitä opiskelijan hyvän elämän eteen.

Julkaistu 12.9.2016

Aino-Kaisa Manninen

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan entinen pääsihteeri, joka innostuu organisaatioiden kehittämisestä ja haaveilee salaa kirjoittavansa kirjan. Twitter: @AinoKaisaMannin.

Lue seuraavaksi

Moving North – Part 2. Borrowed Miles and Lush Hills

Rishikesh Raut

In English

29.9.2022

OYY:n uusi koulutuspoliittinen asiantuntija Jere Tapio on kokenut järjestömyyrä

Olli Laitinen

Ihmiset

5.9.2022

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821