Museo- ja tiedekeskus Luupin museoissa torstaina 27.9. opiskelijapäivä – ilmainen sisäänpääsy opiskelijakortilla

Oulun taidemuseoon ja Pohjois-Pohjanmaan museoon on torstaina 27. syyskuuta erittäin opiskelijaystävällinen hinta: opiskelijakortilla on molempiin museoihin ilmainen sisäänpääsy. Oulun taidemuseossa on opiskelijapäivänä ohjelmassa kello 17 starttaava näyttelyesittely, jossa tutustutaan Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa -näyttelyyn. Taidemuseossa on päivän ajan myös mahdollisuus osallistua suklaamunajahtiin sekä Draamaa, teatteria ja kehonhuoltoa -työpajaan. Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa kertoo ajasta, jolloin Oulun teknologiabuumi oli kaikista […]

Oulun taidemuseoon ja Pohjois-Pohjanmaan museoon on torstaina 27. syyskuuta erittäin opiskelijaystävällinen hinta: opiskelijakortilla on molempiin museoihin ilmainen sisäänpääsy.

Oulun taidemuseossa on opiskelijapäivänä ohjelmassa kello 17 starttaava näyttelyesittely, jossa tutustutaan Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa -näyttelyyn. Taidemuseossa on päivän ajan myös mahdollisuus osallistua suklaamunajahtiin sekä Draamaa, teatteria ja kehonhuoltoa -työpajaan.

Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa kertoo ajasta, jolloin Oulun teknologiabuumi oli kaikista kuumimmillaan. Uudentyyppisessä näyttelyssä yhdistyvät tutkimustieto, kaunokirjallinen kerronta, toiminnallisuus ja visuaalisuus. Yhtenä lähtökohtana Näyttelyn punaisena lankana kulkee Toivo Ruokon ja Raakku-mittareiden fiktiivinen yritystarina, jonka on luonut oululainen kirjailija ja viestintäkonsultti Antti Leikas.

Taidemuseolla 26.9. avattu Luonnollisesti Anni Rapinoja -näyttely esittelee laajasti taiteilijan 2000-luvun tuotantoa. Mukana on muun muassa uusia videoteoksia, papanoista tehty installaatio ja vaatteita ja asusteita Luonnon Garderobi -sarjasta.

Pohjois-Pohjanmaan museossa on torstaina mahdollisuus valmistaa rintanappi opiskelijahaalariin. Museon perusnäyttelyn lisäksi avoinna on Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuva Koiramäkiosasto sekä juuri avattu Kakaravaara – lasten elämää Oulussa -näyttely.

Molemmat museot ovat opiskelijapäivänä avoinna kello 9–18.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: