Museo- ja tiedekeskus Luupin museoissa torstaina 27.9. opiskelijapäivä – ilmainen sisäänpääsy opiskelijakortilla

Teksti Anni Hyypiö

Oulun taidemuseoon ja Pohjois-Pohjanmaan museoon on torstaina 27. syyskuuta erittäin opiskelijaystävällinen hinta: opiskelijakortilla on molempiin museoihin ilmainen sisäänpääsy.

Oulun taidemuseossa on opiskelijapäivänä ohjelmassa kello 17 starttaava näyttelyesittely, jossa tutustutaan Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa -näyttelyyn. Taidemuseossa on päivän ajan myös mahdollisuus osallistua suklaamunajahtiin sekä Draamaa, teatteria ja kehonhuoltoa -työpajaan.

Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa kertoo ajasta, jolloin Oulun teknologiabuumi oli kaikista kuumimmillaan. Uudentyyppisessä näyttelyssä yhdistyvät tutkimustieto, kaunokirjallinen kerronta, toiminnallisuus ja visuaalisuus. Yhtenä lähtökohtana Näyttelyn punaisena lankana kulkee Toivo Ruokon ja Raakku-mittareiden fiktiivinen yritystarina, jonka on luonut oululainen kirjailija ja viestintäkonsultti Antti Leikas.

Taidemuseolla 26.9. avattu Luonnollisesti Anni Rapinoja -näyttely esittelee laajasti taiteilijan 2000-luvun tuotantoa. Mukana on muun muassa uusia videoteoksia, papanoista tehty installaatio ja vaatteita ja asusteita Luonnon Garderobi -sarjasta.

Pohjois-Pohjanmaan museossa on torstaina mahdollisuus valmistaa rintanappi opiskelijahaalariin. Museon perusnäyttelyn lisäksi avoinna on Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuva Koiramäkiosasto sekä juuri avattu Kakaravaara – lasten elämää Oulussa -näyttely.

Molemmat museot ovat opiskelijapäivänä avoinna kello 9–18.

Julkaistu 27.9.2018

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Oulun yliopiston hallituksen opiskelijajäseniksi Teemu Virtanen ja Miriam Putula

Tuuli Heikura

Ihmiset

15.10.2021

Tyttöjen tila vuonna 2021 kertoo, että jankuttamisen täytyy jatkua

Frida Ahonen

Ilmiöt

11.10.2021

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821