Loppuunmyyty Hurmos-festivaali täytti Kuusisaaren opiskelijoilla – katso perjantain kuvagalleria tästä

Syyskuisena perjantaina Oulun Kuusisaaressa juhlittiin Oulun korkeakouluyhteisön lukukauden avajaisia. Lavoilla nähtiin opiskelijaesiintyjien lisäksi Cledos sekä SANNI. Oulun ylioppilaslehti oli mukana perjantain festivaalitunnelmissa. Klo 15:45 Juhlijoita ei festarialueella vielä näy, mutta kaikkialla käy kova tohina. Pullot kilisevät, ja ruokakojujen haju pyrkii nenään. Tummat pilvet varjostavat Kuusisaarta, mutta tunnelma on odottava. Tapahtuman tuottaja Kati Kantosella on aikaa […]

TEKSTI Olli Laitinen

KUVAT Olli Laitinen

Syyskuisena perjantaina Oulun Kuusisaaressa juhlittiin Oulun korkeakouluyhteisön lukukauden avajaisia. Lavoilla nähtiin opiskelijaesiintyjien lisäksi Cledos sekä SANNI. Oulun ylioppilaslehti oli mukana perjantain festivaalitunnelmissa.

Klo 15:45

Juhlijoita ei festarialueella vielä näy, mutta kaikkialla käy kova tohina. Pullot kilisevät, ja ruokakojujen haju pyrkii nenään. Tummat pilvet varjostavat Kuusisaarta, mutta tunnelma on odottava. Tapahtuman tuottaja Kati Kantosella on aikaa vaihtaa muutama sana Oulun ylioppilaslehden kanssa.

“Tänä vuonna olemme kehittäneet tapahtumaa erityisesti viime vuonna saadun palautteen perusteella, esimerkiksi narikan ja valaistuksen muodossa”, Kati kertoo. 

Toista kertaa Hurmosta tuottamassa ollut Kantonen näkee tapahtumassa kasvupotentiaalia.

“Tapahtuma myytiin loppuun, josta näkee että tilausta tällaiselle tapahtumalle kyllä on.”

Klo 19:37

Festivaali keräsi kävijöitä myös muista korkeakouluista. Joukko opiskelijoita on kerääntynyt sumopainiareenan ympärille. He kertovat, että kehässä ovat sisarukset Veera ja Riina Annunen. Veera on valmistunut Lapin ammattikorkeakoulusta liikunnanohjaajaksi, Riina puolestaan opiskelee Oulun yliopistossa tietotekniikkaa. Siskosten välisen painiottelun voitti pikkusisko Veera.

Klo 21:15

Iltakahdeksan jälkeen Kuusisaari on täynnä opiskelijoita. Kiertelen haastattelemassa opiskelijoita, kun eteeni sattuu hyväntuulinen OLUT ry:n puheenjohtaja Aapo Nyman seurueineen.

”Kieltämättä meininki on aivan hemmetin hyvä! Jopa piirun verran parempi kuin viime vuonna”, Nyman kommentoi.

Tietojenkäsittelytieteitä opiskelevat herrat eivät olleet vielä kerinneet kuunnella artisteja, mutta meno on siitä huolimatta loistava.

”Anniskelujonotkin ovat lyhyemmät kuin viime vuonna”, pohtivat Aapo, Mikael ja Juho.

Klo 21.37

Cledoksen esiintymisen jälkeen Strand vetää suunniteltua pidemmän keikan. Hurmoslavan edusta on täysi ja meininki erinomainen. Vaikka syyskuun ilta on viileä, haalarikansa vaikuttaa pysyvän hyvin lämpimänä. Strand viimeistelee keikkansa opiskelijoiden ikisuosikkiin Amor Infinitukseen, jonka myötä massa alkaa siirtyä kohti Päälavaa illan päättävän SANNIn keikkaa varten.

Katso koko perjantai-illan tunnelmat kuvagalleriasta.

Kuvat: Olli Laitinen & Tuuli Heikura

Olli Laitinen

Oulun ylioppilaslehden toimitusharjoittelija. Viestinnän kandidaatti ja tiedeviestinnän maisteriopiskelija. Haaveilee laadukkaasta yleiskoneesta.

Lue lisää: