Liisa Hyssälä, Pasi Sahlberg ja Mari Walls uusina Oulun yliopiston hallitukseen

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopiston hallitukseen on valittu kolme uutta ulkopuolista jäsentä.

Nyt valitut uudet jäsenet ovat Kelan pääjohtaja Liisa Hyssälä, vieraileva professori Pasi Sahlberg Harvardin yliopistosta (Graduate School of Education in Cambridge) ja Luonnonvarakeskuksen pääjohtaja Mari Walls.

Uudet jäsenet valittiin 1.1.2016 alkavalle nelivuotiskaudelle yliopistokollegion kokouksessa maanantaina 12.10.

Liisa Hyssälä on Kelan pääjohtaja, joka toimi Keskustan kansanedustajana vuosina 1995–2010, peruspalveluministerinä 2003–2007 ja sosiaali- ja terveysministerinä 2007-2010. Koulutukseltaan Hyssälä on hammaslääketieteen tohtori ja valtiotieteiden maisteri.

Pasi Sahlberg on kansainvälisesti tunnettu opetusalan asiantuntija. Hän on toiminut kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskuksen Cimon johtajana vuosina 2009–2013. Sahlberg on työskennellyt myös opettajana, opettajankouluttajana ja opetushallinnossa sekä koulutusasiantuntijana Maailmanpankissa Washingtonissa ja Euroopan koulutussäätiössä Torinossa.

Mari Walls aloitti Luonnonvarakeskuksen johtajana 1.1.2015. Sitä ennen hän toimi Suomen ympäristökeskuksen merikeskuksen johtajana. Hän on työskennellyt myös tutkimusjohtajana ja ohjelmajohtajana Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksessa, professorina Turun yliopistossa, johtajana Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa ja johtajana Turun yliopiston ympäristöntutkimuskeskuksessa. Hän on ekologian dosentti Helsingin yliopistossa.

Oulun yliopiston hallituksessa on kuusi jäsentä yliopiston ulkopuolelta ja kuusi yliopistoyhteisön edustajaa. Yliopiston ulkopuolisina jäseninä hallituksessa jatkavat tuottaja Katja Bargum, toimitusjohtaja Risto Murto ja hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén.

Teknologiajohtaja Pekka Erkkilän, pääjohtaja Lea Kaupin ja tutkimusprofessori Hans Söderlundin kaudet hallituksessa päättyvät tämän vuoden lopussa.

Yliopiston hallitus päättää muun muassa yliopiston toiminnan ja talouden keskeisistä tavoitteista, strategiasta ja ohjauksen periaatteista sekä toiminta- ja taloussuunnitelmasta ja talousarviosta. Hallitus kantaa laajasti taloudellista vastuuta yliopiston toiminnasta. Hallitus hyväksyy yliopiston merkittävät sopimukset, johtosäännöt ja muut määräykset, valitsee rehtorit ja päättää yliopiston toimintarakenteesta.

Julkaistu 12.10.2015

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Väitös: Kruunun ja Pohjanmaan käskynhaltijoiden vallankäyttö 1600-luvun alussa

Kulttuuri

22.6.2022

Hybridiajan kollaboraatiokuutioilla tutkitaan tilojen käyttöä ja hybridiopetuksen kehitystä

Tuuli Heikura

Opiskelu

20.6.2022

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821