Lääketieteilijöiden joukkoero muutti edustajiston valtasuhteita

Lääketieteen vaaliliiton erojen vuoksi Tieteelliset saivat edustajistossa viisi lisäpaikkaa ja vasemmisto yhden paikan.

Ajankohtaista  | 

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokoonpano on muuttunut merkittävästi.

Myllerryksen aiheutti lääketieteen opiskelijoiden joukkoero. Lääketieteen vaaliliitto sai vuoden 2015 edustajistovaaleissa seitsemän paikkaa.

Koska vaaliliiton kaikki varsinaiset jäsenet ja viisi varajäsentä erosivat edustajistosta viime vuoden joulukuussa, lääketieteilijöitä edustaa tänä vuonna enää varasijalta noussut Antero Metso.

Lääketieteellisen vaaliliitossa ei ole muita ehdokkaita, joten loput lääketieteellisen paikat siirtyivät vaalirenkaalle, eli Tieteellisten vaaliliitolle.

Tieteelliset lisäsivät paikkojaan viidellä, kun varajäsenet Jussi Vaara, Joni Ollikainen, Tiina Strand, Oona Kivelä ja Martti Juhani Hirvilammi nousivat varsinaiseksi jäseniksi. Tieteellisillä on nyt edustajistossa yhteensä yhdeksän paikkaa.

Koska Tieteellisten vaaliliitossa ei ollut muita ehdokkaita, vaalirenkaalta ylijäänyt paikka siirtyy ensimmäiselle valitsematta jääneelle ehdokkaalle, jonka vertailuluku on suurin.

Tämän vuoksi kokonaan uutena ryhmänä edustajistoon nousi Oulun yliopiston vihreän vasemmiston vaaliliitto, jota edustaa Jonas Björkbacka.

Tieteellisten kasvusta huolimatta Tekniikan ja talouden vaalirengas (TeTa) säilytti asemansa suurimpana ryhmänä. TeTalla on edustajistossa 13 paikkaa.

Julkaistu 27.1.2017

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

OYY’s new community specialist Viljami Viinikka wants to unify the university community

Tuuli Heikura

Ihmiset

23.1.2023

OYY:n uusi yhteisöasiantuntija Viljami Viinikka haluaa yhtenäisen yliopistoyhteisön

Tuuli Heikura

Ajankohtaista

20.1.2023

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821