Kuvagalleria: ”Nautitaan opiskeluvuosistamme vielä, kun niitä on jäljellä” – Aattona Franzén lakitettiin ja fuksit kastettiin

Oululaiset vappuaaton perinteet toistuivat tänäkin vuonna tutussa järjestyksessä: juhlinta käynnistyi puoliltapäivin Frans Mikael Franzénin patsaan lakituksella, jota seurasi kaupungin keskustan läpi vaeltanut teekkarikulkue. Kulkue matkasi lopulta Åströmin puistoon, jossa teekkarifuksit pääsivät liukumaan Lasaretinväylän rusehtavaan virtaan. Ensimmäisenä teekkarikiltana kastautumaan pääsi tänä vuonna Oulun yliopiston Koneinsinöörikilta.

Opiskelu  | 

Teksti Anni Hyypiö

Kuvat Anni Hyypiö

Vappuaatto huipentaa opiskelijoiden monipäiväisen (tai -viikkoisen) juhlinnan. Tänä vuonna Oulun vappupiknikeillä ei tarvinnut hytistä pilkkihaalareita ja villahanskoja kaivaten, sillä sää oli vappuperinteisiin nähden epätyypillisen lämmin ja aurinkoinen.

Humanistisen Killan puheenjohtaja Anni Siika-aho siteerasi aaton lakituspuheessaan runoilija Frans Mikael Franzénin runoa Juokse porosein (”Päiv’ on lyhyinen, mutta pitkä tie! Laulaissain’ nyt vie matka joutuen!”) ja toivoi, että tulevaisuudessa Oulussa vallitsisi se sama yhteisöllinen opiskelijakulttuuri, jonka hän on itse saanut kokea. Hän myös totesi jokaisen opiskelijan ansaitsevan tunteen kuulumisesta joukkoon. Siksi ketään ei pitäisi jättää syrjään.

”Pidetään yhtä, ja nautitaan opiskeluvuosistamme vielä, kun niitä on jäljellä.”

Vappuaaton perinteitä seurasi myös Oulun ylioppilaslehti. Klikkaa kuvagallerian pikkukuvia nähdäksesi kuvat täysikokoisina.

 

 

Julkaistu 30.4.2019

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

OYY:n uusi yhteisöasiantuntija Viljami Viinikka haluaa yhtenäisen yliopistoyhteisön

Tuuli Heikura

Ajankohtaista

20.1.2023

Oulun ylioppilaslehti hakee toimitusharjoittelijoita – hae paikkoja 15.1. mennessä!

Tuuli Heikura

Ajankohtaista

20.12.2022

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821