Kiinnostaako tietojenkäsittelytiede? – Pilottihanke tuo ensimmäisen vuoden tietojenkäsittelytieteen opinnot kaikille avoimiksi ja maksuttomiksi

Helsingin yliopisto avaa yhdessä neljän yhteistyöyliopiston kanssa pilottihankkeena tietojenkäsittelytieteen ensimmäisen vuoden opintojaan kaikille avoimiksi, yliopisto tiedottaa. DEFA-hankkeessa (Digital Education For All) opinnot suoritetaan pääosin verkko-opintoina avoimen yliopiston opiskelijana. Mukana hankkeessa on myös Oulun yliopisto. Hankkeessa pilotoidaan myös uutta opiskelijavalintamahdollisuutta, jossa riittävän määrän opintoja suorittaneille opiskelijoille tarjotaan mahdollisuutta jatkaa opiskelua tietojenkäsittelytieteen kandiohjelmassa. Ensimmäiset kiinnostuneet opiskelijat pääsevät kokeilemaan […]

Helsingin yliopisto avaa yhdessä neljän yhteistyöyliopiston kanssa pilottihankkeena tietojenkäsittelytieteen ensimmäisen vuoden opintojaan kaikille avoimiksi, yliopisto tiedottaa.

DEFA-hankkeessa (Digital Education For All) opinnot suoritetaan pääosin verkko-opintoina avoimen yliopiston opiskelijana. Mukana hankkeessa on myös Oulun yliopisto.

Hankkeessa pilotoidaan myös uutta opiskelijavalintamahdollisuutta, jossa riittävän määrän opintoja suorittaneille opiskelijoille tarjotaan mahdollisuutta jatkaa opiskelua tietojenkäsittelytieteen kandiohjelmassa.

Ensimmäiset kiinnostuneet opiskelijat pääsevät kokeilemaan uutta sisäänottoa jo tulevana lukuvuotena, mutta laajemmin toiminta käynnistyy syksyllä 2019. Hanke jatkuu vuoden 2020 loppuun.

Opiskelemaan voi hakea silti myös perinteisin tavoin eli pääsykokeen kautta, ylioppilastodistuksen perusteella tai avoimen yliopiston väylän kautta. Vaikka opiskelija ei jatkaisikaan tietojenkäsittelytieteen kandiohjelmaan, nämä opinnot voi liittää myöhemmin tutkintoon. Opiskelija ei myöskään menetä ensikertalaisstatustaan, kun hänen suorituksensa kirjataan avoimeen yliopistoon.

Opinnot ovat avoimia ja maksuttomia kaikille, myös jo työelämässä oleville. Itselle sopivat opinnot voi koota viiden hankkeeseen osallistuvan yliopiston tarjonnasta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Helsingin yliopiston koordinoimaa DEFA-hanketta varten 1,5 miljoonan euron avustuksen. Mukana hankkeessa ovat Helsingin ja Oulun yliopiston lisäksi Aalto-yliopisto sekä Jyväskylän ja Turun yliopistot.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: