Kiertele, kaartele ja ihastu

Saatan olla syntyperäisenä oululaisena puolueellinen sanomaan, mutta minusta Oulu on yksi maailman hienoimmista paikoista elää. Siksi haluankin onnitella teitä fuksit (ja toki valinnan jo aiempina vuosina tehneitä) hienosta päätöksestä! Vastaanottaessasi saamasi opiskelupaikan Oulun yliopistosta, et valinnut vain korkeakoulua ja oppiainetta, vaan myös Oulun. Mitä tulitkaan siis valinneeksi? Ainakin kulttuurikaupungin, urheilukaupungin, opiskelijakaupungin, startupkaupungin, merikaupungin ja pyöräilykaupungin. […]

Saatan olla syntyperäisenä oululaisena puolueellinen sanomaan, mutta minusta Oulu on yksi maailman hienoimmista paikoista elää. Siksi haluankin onnitella teitä fuksit (ja toki valinnan jo aiempina vuosina tehneitä) hienosta päätöksestä! Vastaanottaessasi saamasi opiskelupaikan Oulun yliopistosta, et valinnut vain korkeakoulua ja oppiainetta, vaan myös Oulun.

Mitä tulitkaan siis valinneeksi? Ainakin kulttuurikaupungin, urheilukaupungin, opiskelijakaupungin, startupkaupungin, merikaupungin ja pyöräilykaupungin. Osa näistä määrittelyistä on varmasti monille tuttuja, mutta ehkä eivät kuitenkaan kaikki.

Oulussa tapahtumat eivät väritä elämäämme vain kesäisin, vaan esimerkiksi marraskuussa kaupungin valtaavat  Valoa Oulu! -valofestivaali ja Oulun kansainvälinen lasten ja nuorten elokuvafestivaali (nimestä huolimatta siellä on katselemisen arvoisia elokuvia myös vanhemmille). Lisäksi kaupunginteatterissa on pitkin syksyä useita ensi-iltoja ja dokumenttiklubi Doc Lounge tarjoaa kuukausittain dokumentteja ravintola Tubassa.

Tiesitkö, että Oulussa on Suomen suurimpiin kuuluva startup-keskittymä? Korkeakoulujen yrittäjyyskeskus Business Kitchen, Yritystakomo, Business Oulu, Njetworking, Yrityskiihdyttämö ja monet yksittäiset henkilöt ovat luoneet mahdollisuuksia yrittäjyyteen ja omien ideoiden toteuttamiseen. Oulun yliopistolla tammikuussa auennut Tellus Innovation Arena puolestaan on tuonut yrittäjyyden entistä lähemmäs yliopisto-opiskelijoita. Käyttäkää ihmeessä kaikki mahdollisuudet hyväksi ja käykää erilaisissa tapahtumissa niin Telluksessa kuin keskustan Business Kitchenillä.

Kuten lukuvuoden avajaistapahtumassakin Rotuaarilla mainittiin, kannattaa hankkia pyörä, jos sellaista ei vielä satu omistamaan. Kliseiden klisee on varmasti Oulusta ja pyöräilystä puhuminen. Mutta koska se on niin totta, että täällä on kattava pyörätieverkosto (keskustan pyöräilyverkko kaipaa vielä kehittämistä), ei siitä tule vaieta. Parhaiten kaupunkiin kuin kaupunkiin tutustuu hyppäämällä pyörän satulaan. Kesällä pyöräilimme Seinäjoelta Ouluun muuttaneiden ystävieni kanssa ympäriinsä ja huomasin löytäväni itsekin uusia paikkoja ja reittejä.

Olkaa aktiivisia, tutustukaa kaupungin eri kolkkiin, pyöräilkää päämäärättömästi pitkin jokivartta ja metsänreunia ja löytäkää omat lempipaikkanne uudesta kotikaupungistanne. Mitä enemmän näette ja koette, sitä nopeammin tunnette Oulun omaksenne.

Minna Koivunen

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja, joka pyrkii ymmärtämään maailmaa pala palalta, oppii joka päivä jotain uutta ja rakastaa uimista. Twitter: @koominna

Lue lisää: