Kielitieteen päivät keräävät kielitieteilijät Ouluun toukokuun lopussa

Oulun yliopiston humanistinen tiedekunta järjestää kielitieteen päivät 25.–27. toukokuuta Hotelli Lasaretissa. Tapahtuma kerää 43. kerran kielitieteen merkittävimmät tekijät yhteen esittelemään tutkimuksiaan ja keskustelemaan kielentutkimuksesta.

Konferenssin teemana on kielen ulottuvuuksia – kielitieteen kurkotteluja ja tavoitteena on kartoittaa kysymyksiä ja haasteita, jotka ovat ajankohtaisia nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa. Lisäksi tapahtuma pyrkii avaamaan  kielen ja kielitieteellisen tutkimuksen roolia ja merkitystä nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Konferenssiin saapuu lähes 200 tutkijaa ympäri maailmaa. Kutsupuhujina ovat Marja-Liisa Olthuis ja Ciprian Gerstenberger Tromssan yliopistosta, Tommi Jantunen Jyväskylän yliopistosta ja Kobin Kendrick Max Planck Institute for Psycholinguistics´ista, Nijmegeninistä. Lisäksi Langnet-tohtoriohjelmasta puhujaksi on kutsuttu Sanna Mustonen.

Tapahtuman pääkielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Kielitieteen päivillä on yhteensä kymmenen työpajaa, joissa käsitellään muun muassa sosiaalista vuorovaikutusta verkossa, työelämän kieltä ja puhuttua kieltä. Luentojen, esitelmien ja keskustelujen lisäksi konferenssin yhteydessä järjestetään myös 50 vuotta kielten tutkimusta ja opetusta Oulun yliopistossa -juhlasymposiumi.

Kielitieteen päivien ohjelmaan voit tutustua Suomen kielen oppiaineen sivuilla.

Julkaistu 17.5.2016

Lue seuraavaksi

Remote studies will continue for spring 2021 – new mask recommendation at the University

Iida Putkonen

In English

28.10.2020

Etäopiskelu jatkuu koko kevään – lisäksi maskisuositus yliopistolla

Iida Putkonen

Opiskelu

28.10.2020

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821