Hiljainen huone aukesi Linnanmaan kampuksella

Noin 20 vuoden odotus on päättynyt, kun elokuun 22. päivä Oulun yliopisto sai Linnanmaan kampukselle hiljaisen huoneen. Oulun yliopistolla hiljaisesta huoneesta on puhuttu jo pitkään ja sen eteen töitä on tehnyt niin yliopistopastori Ari Savuoja kuin Oulun yliopiston ylioppilaskuntakin (OYY). ”Tutkimusten mukaan 40 prosenttia on meluherkkiä. On hienoa, että Oulun yliopisto saa tämän huoneen”, Savuoja […]

Noin 20 vuoden odotus on päättynyt, kun elokuun 22. päivä Oulun yliopisto sai Linnanmaan kampukselle hiljaisen huoneen.

Oulun yliopistolla hiljaisesta huoneesta on puhuttu jo pitkään ja sen eteen töitä on tehnyt niin yliopistopastori Ari Savuoja kuin Oulun yliopiston ylioppilaskuntakin (OYY).

”Tutkimusten mukaan 40 prosenttia on meluherkkiä. On hienoa, että Oulun yliopisto saa tämän huoneen”, Savuoja iloitsee.

”Toivon, että huone vahvistaa opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointia”, yliopiston koulutuspalveluiden johtaja Eva Maria Raudasoja totesi avajaispuheessaan.

Hiljentymiseen ja rauhoittumiseen kaikille opiskelijoille ja henkilökunnalle tarkoitettu hiljainen huone on auki arkisin kello 7–22, eikä sitä voi varata etukäteen omaan käyttöön. Huonetta ei ole tarkoitettu opiskeluun eikä työntekoon.

Keskeisellä paikalla aivan Telluksen ja vihreiden naulakoiden vieressä sijaitsevan hiljaisen huoneen yhteyshenkilö on Ari Savuoja, johon voi olla yhteydessä kysymysten ja kehitysideoiden kanssa.

Seuraavaksi tarkoitus on saada hiljainen huone jollain aikavälillä myös Kontinkankaan kampukselle.