Heinäkuun levyarviot

Arvio Marko Pyhähuhta

Lau Nau: Hem. Någonstans

Lau Naun alias Laura Naukkarisen uutuus on tehty alunperin leffamusiikiksi, mikä myös levyltä kuuluu. Lotta Petronellan dokkarista irrotettuna nykyklassiseen kallellaan oleva kahdentoista “biisin” kokonaisuus tuntuu jäävän kovin etäiseksi kokoelmaksi ilmavia äänimaisemia. Sinänsä koherentti tunnelmapaketti ei aktiivisena kuuntelukokemuksena kovin monta kertaa avaudu, mutta kyllähän tämä taustamusiikkina menee. Jousisovitukset ovat jouhikkomestari Pekko Käpin soittamia.

2/5

 

a1085752024_10

Lasten hautausmaa: Lasten hautausmaa
Edes ajoittaiseen synkkyyteen taipuvaiselle Lasten Hautausmaa on tervetullut tuttavuus. Sen, minkä viime vuonna suuresti kohistun tulokkaan debyyttipitkäsoitto monille muille pituudessa häviää, se voittaa sävykkyydessä ja omaperäisessä tyylitajussa. Leimaa-antavat, naivistisiksikin mainitut laulusovitukset ovat kierolla tavalla kotonaan jonnekin 80-luvun suomirockin, kevyen goottimeiningin ja pop-otteella soitetun Black Sabbathin välimaastoon uppoavan soitannon seassa.

3/5

 

JaakkoSTCover-560x560

Jaakko Eino Kalevi: Jaakko Eino Kalevi
Jaakko Eino Kalevin uutukaista kuunnellessa on vaikea kuvitella miehen siirtyneen ratikkakuskin hommista musiikin pariin progemetallin ja hip-hopin kautta. Mies tykittää tätä nykyä eetteriin kansainvälistä, viettelevää ja myös häpeilemättömän trendikästä elektrofiilistelyä sellaisella pieteetillä, että luulotautisemmankin pitäisi vakuuttua. Maailman omaperäisintä kamaa tämä ei ole, mutta tarttumapintaa löytyy kertakäyttöä pitempään. Rallienglannista pikku miinus.

3/5

Julkaistu 1.7.2015 numerossa 5/2015

Marko Pyhähuhta

Oulun ylioppilaslehden avustaja jo vuodesta 2001. Monta päätoimittajaa uuvuttanut joka paikan höylä keskittyy lehdessä lähinnä levyarvioitten rustaamiseen, ja vuosien varrella ruodittuja albumeita on kertynyt satoja. Ylkkärin ulkopuolella häntä työllistävät muun muassa kielenkääntäminen ja elokuvien tekstittäminen sekä Kärppien kotipelit Kiekko-Kalevan leivissä. Twitter: @markopyhis

Lue seuraavaksi

Loppuunmyyty Hurmos-festivaali täytti Kuusisaaren opiskelijoilla – katso perjantain kuvagalleria tästä

Olli Laitinen

Kulttuuri

14.9.2022

Oulun Musiikkivideofestivaalit tarjosivat hoivaa ja hellyyttä yleisölle

Petri Huttunen

Kulttuuri

2.9.2022

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821