Varas iski Giellagas-instituuttiin ja kasvitieteelliseen puutarhaan, epäiltynä poliisin vanha tuttu

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopistolla Linnanmaan kampuksella on liikkunut varkaita. Nyt varkauden kohteena ovat olleet humanistiseen tiedekuntaan kuuluva Giellagas-instituutti ja yliopiston kasvitieteellinen puutarha.

Oulun yliopiston turvallisuuspäällikkö Pertti Hoskio kertoo, että instituuttiin murtauduttiin perjantaina 9.6. Varas nappasi mukaansa ainakin kannettavan tietokoneen, dvd-soittimen ja 50-tuumaisen television.

Televisiota varas ei kuitenkaan saanut mukaansa. Yliopiston valvontakameran nauhoilta näkyy, että epäilty varas sitoi television kiinni pyöränsä tarakalle, ja koitti polkea karkuun saaliinsa kanssa. Pakoyritys ison television kanssa ei kuitenkaan onnistunut, sillä epäilty kaatui heti pyöränsä kanssa. Sen vuoksi televisio oli jäänyt lepäämään pihalle.

Tapauksen tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Jan Sormusen mukaan varkaudesta epäillään poliisille ennestään tuttua henkilöä, joka olisi syyllistynyt myös viime vuoden tammihelmikuun aikana Linnanmaan kampuksella kilta- ja työhuoneisiin tehtyihin useisiin murtoihin ja varkauksiin.

Giellagas-instituutin tapauksen lisäksi hänen epäillään samana päivänä syyllistyneen varkauteen myös yliopiston kasvitieteellisellä puutarhalla.

Sormusen mukaan epäilty on myöntänyt syyllisyytensä Giellagas-instituutin varkauteen, toisessa asiassa häntä ei ole vielä kuultu.

Jan Sormusen mukaan epäilyn tunnistamisessa poliisia auttoi myös silminnäkijöiden antama apu.

”Kaksi ihmistä oli tehnyt loistavan työn, ja napanneet epäilystä valokuvan. Kaikista asiattoman oloisista kulkijoista, ja varsinkin telkkaria kanniskelevista, olisi hyvä ilmoittaa heti vahtimestarille. Mitä enemmän rosvojen työtä ja työrauhaa hankaloitetaan, sitä paremmin he pysyvät alueelta pois tulevaisuudessa”, hän toteaa.

 

Muokattu 13.6. kello 15:28: Täsmennetty jutun otsikkoa.

Julkaistu 13.6.2017

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Oulun ylioppilaslehti etsii mainosmyyjiä freelance-sopimuksilla

Uutiset

12.5.2022

Vappuaaton kuvia ja tunnelmia: Perinteiset tapahtumat ilahduttivat opiskelijoita kahden vuoden tauon jälkeen

Petri Huttunen

Kulttuuri

5.5.2022

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821