Dentopoliksen pukuhuonetiloihin tehtiin vihjeiden perusteella huumetutkinta

Yliopiston tiedotteessa todetaan, että huumekoira oli tutkinnassa aktivoitunut, ”mikä viittaa siihen, että pieniä huumausaineiden jäämiä on voinut olla”. Tutkinnassa ei ole kuitenkaan tehty löydöksiä eikä poliisilla ole epäiltyjä.

Teksti Anni Hyypiö

Kontinkankaalla sijaitsevan Oulun hammaslääketieteen ja suun terveydenhoidon uudisrakennuksen Dentopoliksen pukuhuonetiloissa on viime viikolla suoritettu huumetutkinta.

Tapauksesta kertoivat ensin sanomalehti Kaleva ja Iltalehti. Oulun yliopisto tiedotti asiasta lyhyesti Notiossa maanantaina 12.2.

Poliisi aloitti esitutkinnan saamiensa vihjeiden perusteella.

Iltalehden mukaan huumaavista aineista oli jonkinlaisia viitteitä. Yliopiston tiedotteessa todetaan, että huumekoira oli tutkinnassa aktivoitunut, ”mikä viittaa siihen, että pieniä huumausaineiden jäämiä on voinut olla”.

Tutkinnassa ei ole kuitenkaan tehty löydöksiä eikä poliisilla ole ketään epäiltyä.

Tiedotteen mukaan esitutkinta tullaan todennäköisesti lopettamaan näillä tiedoilla.

Oulun ylioppilaslehti tavoitteli tapauksen tutkinnanjohtajaa, rikoskomisario Tuomas Tuuposta maanantaina useita kertoja. Hän ei vastannut lehden yhteydenottopyyntöihin.

Iltalehden haastattelussa Tuuponen arvelee, että ”asia on paisunut isommaksi, kuin se todellisuudessa on”, sillä kyse on normaalista huumausainevalvonnasta.

Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaanin Anne Remeksen mukaan huume-epäilyt otetaan tiedekunnassa vakavasti.

Tämän tapauksen seurauksena tiedekunnassa järjestetään tiedotusta opiskelijoiden päihdeohjelmasta.

”Tiedotusta aiheesta annetaan jo eri vaiheissa opintojen aikana, mutta asia otetaan nyt keskusteluun koko kampuksella eri opiskelijaryhmissä. Akuuttia hätää tämän suhteen ei kuitenkaan ole. Olen tyytyväinen, että meillä on päihdeohjelman myötä tuoreet ohjeistukset olemassa.”

Julkaistu 12.2.2018

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Oulun ylioppilaslehti etsii mainosmyyjiä freelance-sopimuksilla

Uutiset

12.5.2022

Vappuaaton kuvia ja tunnelmia: Perinteiset tapahtumat ilahduttivat opiskelijoita kahden vuoden tauon jälkeen

Petri Huttunen

Kulttuuri

5.5.2022

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821