Dentopoliksen pukuhuonetiloihin tehtiin vihjeiden perusteella huumetutkinta

Yliopiston tiedotteessa todetaan, että huumekoira oli tutkinnassa aktivoitunut, ”mikä viittaa siihen, että pieniä huumausaineiden jäämiä on voinut olla”. Tutkinnassa ei ole kuitenkaan tehty löydöksiä eikä poliisilla ole epäiltyjä.

Teksti Anni Hyypiö

Kontinkankaalla sijaitsevan Oulun hammaslääketieteen ja suun terveydenhoidon uudisrakennuksen Dentopoliksen pukuhuonetiloissa on viime viikolla suoritettu huumetutkinta.

Tapauksesta kertoivat ensin sanomalehti Kaleva ja Iltalehti. Oulun yliopisto tiedotti asiasta lyhyesti Notiossa maanantaina 12.2.

Poliisi aloitti esitutkinnan saamiensa vihjeiden perusteella.

Iltalehden mukaan huumaavista aineista oli jonkinlaisia viitteitä. Yliopiston tiedotteessa todetaan, että huumekoira oli tutkinnassa aktivoitunut, ”mikä viittaa siihen, että pieniä huumausaineiden jäämiä on voinut olla”.

Tutkinnassa ei ole kuitenkaan tehty löydöksiä eikä poliisilla ole ketään epäiltyä.

Tiedotteen mukaan esitutkinta tullaan todennäköisesti lopettamaan näillä tiedoilla.

Oulun ylioppilaslehti tavoitteli tapauksen tutkinnanjohtajaa, rikoskomisario Tuomas Tuuposta maanantaina useita kertoja. Hän ei vastannut lehden yhteydenottopyyntöihin.

Iltalehden haastattelussa Tuuponen arvelee, että ”asia on paisunut isommaksi, kuin se todellisuudessa on”, sillä kyse on normaalista huumausainevalvonnasta.

Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaanin Anne Remeksen mukaan huume-epäilyt otetaan tiedekunnassa vakavasti.

Tämän tapauksen seurauksena tiedekunnassa järjestetään tiedotusta opiskelijoiden päihdeohjelmasta.

”Tiedotusta aiheesta annetaan jo eri vaiheissa opintojen aikana, mutta asia otetaan nyt keskusteluun koko kampuksella eri opiskelijaryhmissä. Akuuttia hätää tämän suhteen ei kuitenkaan ole. Olen tyytyväinen, että meillä on päihdeohjelman myötä tuoreet ohjeistukset olemassa.”

Julkaistu 12.2.2018

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden päätoimittaja. Henkensä pitimiksi tuottaa säännöllisen epäsäännöllisesti kirjoituksia, kuvia ja kuvituksia maailmasta ja sen menosta. Instagram: @anniskelualue. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

OYY:n itsenäisyypäivän soihtukulkueessa aikataulumuutoksia, lähtö aikaistuu vartilla

Anni Hyypiö

Uutiset

6.12.2018

Oulun ylioppilaslehden printtilehti tekee paluun – ensi vuonna lehdestä julkaistaan neljä printtinumeroa

Juho Karjalainen

Uutiset

4.12.2018

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821