Oulun ylioppilaslehti 2017.

Uudet dekaanit ja koulutusdekaanit valittu, kasvatustieteiden tiedekunnan dekaanin haku uudestaan auki

Kasvatustieteiden tiedekunnan dekaaniksi haki vain yksi ehdokas, sosiologian professori Vesa Puuronen. Häntä ei valittu, vaan tehtävä laitettiin uudelleen hakuun. "En tiedä, miksi minua ei ole valittu tehtävään. On sinänsä erikoista, että syytä ei ole minullekaan mainittu – en ymmärrä, miksei asioista voi keskustella", hän kommentoi.

TEKSTI Anni Hyypiö

KUVAT Anni Hyypiö

Oulun yliopiston dekaanit ja koulutusdekaanit seuraavalle nelivuotiskaudelle (2018–2021) on valittu.

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan dekaanina jatkaa Jukka Riekki, uudeksi koulutusdekaaniksi valittiin Jari Iinatti. 

Lääketieteellisen tiedekunnan uudeksi dekaaniksi valittiin jo aiemmin Anne Remes, koulutusdekaanina jatkaa Jyrki Mäkelä. 

Biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa dekaanina jatkaa Peppi Karppinen ja koulutusdekaanina Tuomo Glumoff. 

Teknillisessä tiedekunnassa dekaanina jatkaa Riitta Keiski ja koulutusdekaanina Juha Tanskanen.

Luonnontieteellisen tiedekunnan dekaanina jatkaa Maarit Järvenpää, uudeksi koulutusdekaaniksi valittiin Saana-Maija Huttula. 

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa dekaanina jatkaa Mikko Puhakka, uudeksi koulutusdekaaniksi valittiin Janne Järvinen. 

Humanistisessa tiedekunnassa dekaanina jatkaa Paula Rossi ja koulutusdekaanina Harri Mantila. 

UNIOGS-tutkijakoulun uudeksi dekaaniksi valittiin Harri Oinas-Kukkonen ja uudeksi varadekaaniksi Jouko Miettunen. 

 

Kasvatustieteiden tiedekunnan dekaaniksi yksi hakija, ei valittu

Listasta puuttuu kasvatustieteiden tiedekunta, jossa dekaanin valintaprosessi on edelleen kesken.

Oulun ylioppilaslehden tietojen mukaan paikkaa haki vain yksi ehdokas, sosiologian professori Vesa Puuronen. Asiasta kirjoitti myös sanomalehti Kaleva.

Puuronen on esittänyt kritiikkiä Oulun yliopistoa kohtaan Kalevan mielipidepalstalla.

”Tiedekunnan dekaaniksi oli tosiaan yksi hakija, joka ei kuitenkaan tullut valituksi.  Vaikka hakijalla on omat vahvuutensa, KTK tarvitsisi nykytilanteessa toisenlaista johtajuutta. Tehtävä avataan hakuun uudestaan ensi viikon alussa. Valinta sekä uuden dekaanin aloitus menee todennäköisesti ensi vuoden puolelle”, kertoo Oulun yliopiston henkilöstöjohtaja Jarmo Okkonen.

Puuronen kertoo, ettei itse tiedä syytä valitsematta jättämiseen. Hän ei halua spekuloida syillä, miksei tullut valituksi.

”En tiedä, miksi minua ei ole valittu tehtävään. On sinänsä erikoista, että syytä ei ole minullekaan mainittu – en ymmärrä, miksei asioista voi keskustella. Asioista pitäisi pystyä puhumaan. Päätös oli kuitenkin yllätys, sillä tiedekunnan henkilöstö oli yksimielisesti takanani.”

Kalevan mukaan yhteensä 70 kasvatustieteiden tiedekunnan työntekijää on allekirjoittanut Oulun yliopiston rehtorille Jouko Niinimäelle osoitetun kirjelmän, jossa otetaan kantaa Puurosen puolesta. Tämä kirjelmä on mennyt tiedoksi myös yliopiston vararehtoreille, henkilöstöjohtaja Jarmo Okkoselle ja hallintojohtajalle Essi Kiurulle.

Puuronen aikoo hakea dekaanin paikkaa uudestaan.

”Sittenhän näkee, kuinka asiassa menetellään sen jälkeen. Olen tutustunut syrjimättömyyttä koskevaan lainsäädäntöön, näen, että voi olla syytä jatkotoimenpiteisiin. En osaa vielä sanoa, ryhdynkö niihin vain en.”

Kasvatustieteiden tiedekunnan koulutusdekaanina jatkaa Sari Harmoinen. 

Oulun yliopiston johtosäännön mukaan yliopiston rehtori nimeää dekaanin ja koulutusdekaanin tehtäviin ilmoittautuneista henkilöistä tiedekuntaa kuultuaan.

Kaikissa tiedekunnissa järjestettiin ennen valintaa kuulemistilaisuus, josta tehdyssä muistiossa eriteltiin hakijoiden vahvuuksia. Rehtorit ja henkilöstöjohtaja ovat haastatelleet ne ehdokkaat, jotka eivät ole aiemmin toimineet hakemassaan tehtävässä.

Mikäli ehdolla oli useita henkilöitä, kustakin tiedekunnasta haastateltiin kaikki ehdokkaat.

 

Muokattu 17.11. kello 8.00: Lisätty Puurosen kommentit ja Kalevan linkki.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: