Oulun ylioppilaslehti 2015

Arkkitehtiosaston korttelista tulee pelialan kampus

Aleksanterinkadun arkkitehtiosasto saa uuden elämän pelialan keskuksena. Suomen Yliopistokiinteistöt Oy myi syyskuussa Oulun keskustassa sijaitsevat arkkitehtiosaston tilat peliyhtiö Fingersoftille ja oululaiselle rakennusliikkelle Rakennusteholle. Fingersoft muuttaa toimistonsa Kempeleestä Aleksanterinkadulle. Neliöistä riittää myös muillekin, ja tiloja tullaan vuokraamaan myös muille pelialan yrityksille ja yhteistyökumppaneille. Kortteliin tulee oululaisten peliyritysten lisäksi myös esimerkiksi pelialan koulutusta ja erilaisia liitännäispalveluja kuten […]

TEKSTI Anni Hyypiö

KUVAT Minna Koivunen

Aleksanterinkadun arkkitehtiosasto saa uuden elämän pelialan keskuksena.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy myi syyskuussa Oulun keskustassa sijaitsevat arkkitehtiosaston tilat peliyhtiö Fingersoftille ja oululaiselle rakennusliikkelle Rakennusteholle.

Fingersoft muuttaa toimistonsa Kempeleestä Aleksanterinkadulle. Neliöistä riittää myös muillekin, ja tiloja tullaan vuokraamaan myös muille pelialan yrityksille ja yhteistyökumppaneille.

Kortteliin tulee oululaisten peliyritysten lisäksi myös esimerkiksi pelialan koulutusta ja erilaisia liitännäispalveluja kuten kuntosali, kahvila tai tilitoimisto.

Fingersoftin toimitusjohtajan Teemu Närhen mukaan koulutussuunnitelmista on kuitenkin vielä tässä vaiheessa liian aikaista sanoa enempää.

”Vaatimaton tarkoituksemme on kasvattaa Oulusta kansainvälisesti merkittävä pelialan keskus, josta lähtee maailmalle hittipelejä jatkuvalla syötöllä kuin tervaa aikoinaan. Kaupan myötä pystymme tarjoamaan aloittaville yrityksille rahoituksen ja julkaisusopimusten lisäksi nyt myös kunnon yrityshautomon sekä maailman parhaan toimintaympäristön”, Närhi visioi.

Oulun yliopistotoiminnot jatkuvat Aleksanterinkadulla vuoden 2016 loppuun saakka. Närhen mukaan Fingersoftin muutto etenee sitä mukaa kun tilat vapautuvat nykyisestä käyttötarkoituksesta.

”Teemme yhteistyötä Rakennustehon kanssa jotta tiloja saataisiin käyttöön mahdollisimman pian.”

Aleksanterinkadun korttelin historia ulottuu pitkälle 1800-luvulle saakka, ja osa rakennuksista on suojeltu.

Närhen mukaan Fingersoft ei ole näillä näkymin teettämässä iäkkääseen kiinteistöön isoa remonttia.

”Enimmäkseen panostamme sisustukseen ja työntekijöiden viihtyvyyteen sekä yritysten välisen kommunikaation edesauttamiseen.”

Iso projekti kertoo Fingersoftin luottavan pelialan vetovoiman säilymiseen jatkossakin.

”Laskun merkkejä ei näy. Oulu on hyvä paikka koska täällä on paljon osaamista ja pimeinä öinä on mukava koodata”, Närhi tiivistää.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: