Pesti-päivillä tänä vuonna esillä yli 130 työnantajaa, messualue jatkuu päärakennukseen asti

Torstaina 31.1. Linnanmaa täyttyy työnantajista ja työnhakijoista jo kolmattakymmenettä kertaa, kun perinteinen rekrytointitapahtuma Pesti-päivä rantautuu kampukselle. Tänä vuonna tapahtuman messualue jatkuu Väylällä poikkeuksellisen pitkälle, sillä alueeseen on liitetty myös Oulun yliopiston päärakennus. Saalastinsaliin on rakennettu tapahtumakokonaisuus, Career Hub, jossa on tarjolla messuosastojen lisäksi työelämätaitoihin ja urasuunnitteluun liittyvää oheisohjelmaa, yliopisto kertoo. Pesti-päivän messuilla voi tuttuun tapaan […]

Torstaina 31.1. Linnanmaa täyttyy työnantajista ja työnhakijoista jo kolmattakymmenettä kertaa, kun perinteinen rekrytointitapahtuma Pesti-päivä rantautuu kampukselle.

Tänä vuonna tapahtuman messualue jatkuu Väylällä poikkeuksellisen pitkälle, sillä alueeseen on liitetty myös Oulun yliopiston päärakennus. Saalastinsaliin on rakennettu tapahtumakokonaisuus, Career Hub, jossa on tarjolla messuosastojen lisäksi työelämätaitoihin ja urasuunnitteluun liittyvää oheisohjelmaa, yliopisto kertoo.

Pesti-päivän messuilla voi tuttuun tapaan tutustua laajasti teollisuuden eri aloihin. Toimialoista ovat edustettuina muun muassa ICT-ala, elektroniikka-, metalli-, rakennus- ja metsäteollisuus. Iso osa yrityksistä toimii Pohjois-Suomessa. Mukana on myös Oulun seudulla toimivia kaupan ja talouden alan yrityksiä. Päivään osallistuu yliopiston mukaan tänä vuonna yli 130 yritystä ja yhteisöä.

Pesti-päivän yhteydessä Oulun yliopistolla vierailee torstaina opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.). Ministeri on opiskelijoiden ja henkilökunnan tavattavissa vapaan keskustelun merkeissä Career Hub -loungessa kello 11.45–12.25. Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) osallistuminen tapahtumaan peruuntui.

Päivän tarkempaan ohjelmaan voi tutustua Pesti-päivän verkkosivuilla.

Pesti-päivän messualue on avoinna Linnanmaalla torstaina 31.1. kello 9–15. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Oulun yliopiston tekniikan koulutusala ja sen opiskelijat sekä Teekkarilupi Oy.

Muokattu 31.1. kello 13.22: Päivitetty tieto sisäministeri Kai Mykkäsen vierailun peruuntumisesta.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: