Oulun yliopiston kasvitieteellistä puutarhaa remontoidaan. Vuosien aikana puutarhan kasvihuoneissa on järjestetty monenlaisia tapahtumia, konserteista ilma-akrobatiaan. Nyt kasvihuoneiden aulaan suunnitellaan ja rakennetaan uusi vierailukeskus. Kuva: Saara Salmela.

Kasvitieteelliseen puutarhaan tehdään remontti, puutarhalle perustetaan vierailukeskus

Remontti sulkee kasvihuoneiden ovet yleisöltä 12.3. Remontin aikana kasvihuoneiden aula peruskorjataan ja siihen perustetaan vierailukeskus.

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan tehdään kevään ja kesän aikana remontti, yliopisto tiedottaa.

Remontin vuoksi kasvihuoneet ovat suljettuna yleisöltä 12.3. alkaen elokuun loppuun saakka. Kasvihuoneet ovat avoinna siis vielä hiihtolomaviikolla, eli viikon 10 ajan.

Remontin aikana vierailu kasvihuoneissa onnistuu vain poikkeustapauksissa ja -tilaisuuksissa, kuten 19.3. järjestettävässä Music in Botanical -konsertissa.

Yliopiston tiedotteen mukaan kasvitieteellisen puutarhan ympäristöön suunnitellaan ja rakennetaan nyt myös uudenlainen kohtaamispaikka.

Kasvihuoneiden aula peruskorjataan ja siihen perustetaan vierailukeskus, jossa kuvauksen mukaan ”yleisö voi tutustua toiminnalliseen tiedenäyttelyyn, viihtyä vehreissä kasvihuoneissa ja osallistua monipuolisiin tiedetapahtumiin”. Uusi vierailukeskus avataan yleisölle maaliskuussa 2019.

Ylipuutarhuri Tuomas Kauppila kertoo, että aulaan rakennettavilla uusilla monitoimitiloilla on mahdollisuus esitellä monipuolisesti yliopiston ja yritysten toimintaa. Varsinainen näyttelysisältö on kuitenkin vielä suunnittelun alla.

Remontin aikana kasvihuonekokoelmien ilmettä uudistetaan lisäämällä informaatiota ja rakentamalla uusia istuin- ja levähdyspaikkoja kasvihuoneissa vieraileville. Lisäksi remontin yhteydessä kasvihuoneelle rakennetaan eläinmuseon preparointitilat. Eläinmuseon tieteellisiä kokoelmia on jo siirretty puutarhalle.

Tuomas Kauppilan mukaan kasvitieteellisen puutarhan tarkkoja kävijämääriä on vaikeaa sanoa, sillä ulkopuutarhoihin on vapaa kulku. Hän kuitenkin arvioi, että vuosittain koko puutarha-alueella vierailee kymmeniä tuhansia kävijöitä.

”Uskon, että vierailukeskuksen myötä kävijämäärä vielä kasvaa.”

Puutarhan uudistamisen takana on Elinvoimaa ja kestävyyttä innovaatioyhteistyöllä -hanke (EKI-hanke). Hankkeen toteuttajia ovat Oulun yliopisto, Luonnonvarakeskus, Suomen ympäristökeskus ja Oulun ammattikorkeakoulu.

Julkaistu 28.2.2018

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden päätoimittaja. Henkensä pitimiksi tuottaa säännöllisen epäsäännöllisesti kirjoituksia, kuvia ja kuvituksia maailmasta ja sen menosta. Instagram: @anniskelualue. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Biocenter Oulun johtaja, molekyylibiologian professori Johanna Myllyharju Suomen Akatemian hallituksen puheenjohtajaksi

Anni Hyypiö

Tiede

21.6.2018

Oulun yliopistolle 750 000 euroa saamen kielen ja saamenkielisten opettajien koulutukseen

Anni Hyypiö

Uutiset

15.6.2018